Biden, Aliyev'e mektup gönderdi... Ermenistan'la normalleşme mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e mektup gönderdi. Biden mektubunda, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine hizmet edecek barış anlaşmasının istikrarlı şekilde ilerlemesinden memnun olduğunu belirtti.

DHA

ABD Başkanı Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e gönderdiği mektupta, "ABD, asırlar boyunca devam eden çatışmayı nihayet sona erdirecek" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e bir mektup gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Biden mektubunda, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine hizmet edecek barış anlaşmasının istikrarlı şekilde ilerlemesinden memnun olduğunu belirtti.

Biden mektubunda, "Sizi temin etmek isterim ki, ABD, asırlar boyunca devam eden çatışmaya nihayet son verecek. ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı ve onurlu bir barışın elde edilmesine destek vermeye hazır. Barış anlaşması, Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamanın yanı sıra tüm bölgeyi dönüştürecek ve Avrupa ile Orta Asya arasında daha fazla ticaret, yatırım ve bağlantı imkanı sunacaktır. Dünyanın gözünün 29. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP29) etkinliği dolayısıyla Bakü'de olduğu bir dönemde, küresel kamuoyuna barışa olan bağlılığınızı gösterme fırsatına sahipsiniz" ifadelerini kullandı.

Biden, barış anlaşmasının mutabık kalınmamış maddeleriyle ilgili çalışmanın tamamlanması için her iki taraftan da esneklik gerektiğini söyleyerek, "Sizi bu yıl anlaşmayı tamamlamaya davet ediyorum. Ortak refah adına bölgeye dair yeni bir strateji belirlemek için bu fırsatı değerlendireceğinizi umuyorum" dedi.