Beyrut bombardıman altında... Soykırımcı İsrail Lübnan'ı vuruyor!

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki sivillere binaları boşaltmaları ve bölgeden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulundu. Soykırımcı İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye saldırı düzenledi. Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik karadan işgal saldırılarının başladığı 30 Eylül'den bu yana 25 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı. İşte detaylar...

IHA

Soykırımcı İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye saldırı düzenledi.

24 TV muhabiri Yağmur Yıldız, detayları canlı yayında aktardı:

Çok büyük bir patlama oldu. Art arda vurulmaya devam ediyor. Şu an liman tarafına saldırı oldu. Çok büyük bir patlama daha limanın olduğu tarafa, artık Dahiye Hizbullah'ın kalesi değil, Beyrut değil. Farklı noktalara yönelik İsrail peş peşe saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu gecenin en büyük saldırılarından biri gerçekleşiyor. İsrail Lübnan'ı vuruyor. Oldukça şiddetli ve büyük bir patlama. İsrail şu dakikalarda Lübnan'ı, Beyrut'u, Dahiye'yi ve pek çok bölgeyi peş peşe aralıksız bombalamaya devam ediyor.

Bölge hedef alınıyor. Artık koordinat belirlemeksizin Lübnan'ı vurmaya devam ediyor. Gazze'den sonra gözünü Lübnan'a diken İsrail, bu gece Lübnan'da taş üstüne taş bırakmazcasına her yeri vurmaya başladı.

Lübnan ve Suriye sınırı o yol da tamamen kapanmış durumda. Karayoluyla artık Suriye'ye geçemeyecek kimse Lübnan'dan çünkü yola büyük bir saldırı gerçekleştirdi İsrail. Yol tamamen büyük bir meteor çukuruna dönmüş durumda. Artık Suriye'ye geçmek de mümkün değil.

SOYKIRIMCI İSRAİL BEYRUT'U VURDU!

Soykırımcı İsrail saldırıları altındaki Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İsrail'in hedef gösterdiği noktalarda şiddetli patlamalar meydana geldi.

Şehrin güneyindeki farklı noktalarda gerçekleşen biri şiddetli çok sayıda patlamanın ardından dumanlar yükselmeye başladı.

Patlamalardan kısa süre önce İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından bazı bölgeleri içeren bir harita yayımlayarak haritada işaretli olan bölge sakinlerinden bulundukları yerleri acilen tahliye etmelerini istemişti.

İsrail ordusu, saldırının gerçekleştiğine dair henüz açıklama yapmadı.

EN AZ 25 SOYKIRIMCI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ!

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik karadan işgal saldırılarının başladığı 30 Eylül'den bu yana 25 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Hizbullah tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun en az 25 subay ve askerinin yapılan saldırılarda hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 130 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, İsrail'in, kayıplarının bir kısmını itiraf ettiği belirtilerek, "Önümüzdeki günlerde halkından sakladığı şeyler ortaya çıkacak" ifadesi kullanıldı.

SKANDAL ÇAĞRI!

İsrail Lübnan'daki saldırılarını sürdürüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'deki 3 binanın yakınında bulunan Lübnanlı sivillere hava saldırıları öncesinde binaları derhal boşaltmaları emri verdi.

IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee ise sosyal medya hesabından sivillere bölgelerden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulunan haritalar da yayınladı.

SOYKIRIMCI İSRAİL 1411 KİŞİYİ KATLETTİ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden soykırımcı İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi öldü.