Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanlığı'na AKŞAM temsilcisi Yavuz Atalay aday

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği başkanını seçiyor.

Adaylık başvurusunun sona erdiği başkanlık seçiminde iki isim yarışacak. Bunlardan biri, ABD’nin en büyük radyosu olan NPR’ın Beyaz Saray Muhabiri ABD’li Tamara Keith, diğeri ise dernek tarihinde ilk Türk aday olan AKŞAM Beyaz Saray Şef Muhabiri Yavuz Atalay… 

EŞİTLİĞE VURGU YAPTI

Başkan adaylığına ilişkin üyelerle görüştükten sonra Atalay, şunları söyledi: “Beyaz Saray’da medya kuruluşları arasında ciddi dengesizlikler var. Büyük medya kuruluşuysanız öncelikler sizde. Röportajlar size veriliyor, Başkanlık uçağına, Oval Ofi s’e siz alınıyorsunuz. Bizim yapacağımız şey ise, küçük medya kuruluşlarına da az da olsa bu hakları tanımak. New York Times, Beyaz Saray Muhabiri başkanlık uçağına yıl içerisinde 30 kez biniyorsa, küçük bir medya kuruluşunun muhabiri de en azından bir kez binebilmeli. Önceliğimiz eşitlik ve çeşitlilik.

ABD BASINININ SORUMLULUĞUNU TAŞIYOR

Dünya basınının en kritik isimlerini bünyesinde barındıran Beyaz Saray Muhabirleri Derneği, önemli sorumluluklara sahip. Dernek Başkanı; Oval Ofis’e alınacakları, Başkanlık uçağına binecek 13 gazeteciyi, Beyaz Saray’da çalışma masası ve odası olacakları ve ‘Basın Odası’nda hangi gazetecilerin bir koltuğa sahip olacağını belirliyor. Dernek, ABD Başkanı’nı her yıl yemekte ağırlıyor.