Berlin PKK'nın provokatörlerine geçit vermedi

Provokasyon oyunu boşa çıktı! PKK'nın canlı kalkanına engel. Almanya'dan Kuzey Irak'a gitmek isteyen siyasi bir heyet, terör örgütü PKK'ya ‘canlı kalkan' olacağı gerekçesiyle havaalanında engellendi. Erbil'de de 3 gazeteci gözaltında.

Almanya'da siyasetçi, aktivist ve gazetecilerden oluşan siyasi bir heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e gitmek üzere bulunduğu Düsseldorf Havaalanı'nda durduruldu. Polis, aralarında Hamburg eyaleti Sol Parti Grup Eş Başkanı ve Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir'in bulunduğu heyetin, "Almanya'nın itibarı zedeleme tehlikesi" gerekçesiyle heyetin ülkeden çıkışını engelledi. Die Welt gazetesinin polis raporuna dayandırdığı haberinde, PKK adına bir grubun NATO üyesi Türkiye'ye karşı olan eylemlere katılması ya da pasif destek vermesinin Almanya'nın çıkarlarını önemli ölçüde etkileyeceği vurgulanarak, "Alman veya Avrupa vatandaşlarının çatışmaya katılması Türkiye ile ilişkileri olumsuz etkileyecektir" denildi.

Almanya'da yürürlükteki PKK yasağının kalkmasını isteyen bazı vekiller zaman zaman eylem düzenliyor.

SÖZDE 'BARIŞ KONFERANSI'

Haberde ayrıca ülkedeki PKK'ya yakın Kürt derneklerinin terör örgütüne destek olmak amacıyla "canlı kalkan" kampanyası başlattığı, haziran ayı içinde insanların gruplar halinde Irak'a gitmek için yola çıkacağı öne sürüldü. Sorgulanan heyet üyelerinden bazılarının yurtdışına çıkış yasağı olduğu bilgisi paylaşıldı. Öte yandan geçici olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan heyetin bir parçası olan 3 kişilik gazeteci grubu ise Erbil'de gözaltına alındı. Gazetecilerin Erbil'de sözde 'Barış Konferansı' adıyla düzenlenecek etkinliğe katılmak üzere bölgeye geldiği öğrenildi.

IKBY, PKK'nın Avrupa pasaportu olan bazı kişileri bölgenin istikrarını bozmak için Erbil'e gönderdiğini açıklamıştı.

Cansu Özdemir, Twitter hesabından sık sık PKK/YPG yanlısı paylaşımlarda bulunuyor.