Beoing havada parçalanıyor

Uçaklarında art arda sorunlar meydana gelen Boeing'de yeni bir skandal yaşandı. Denver-Houston seferi yapan bir uçağın motor kapağı yerinden çıkarak, kalkış sırasında kanada çarptı.

Bir uçağın kapısının havada kopması ve art arda yaşanan sorunlar nedeniyle gündemden düşmeyen Amerikan uçak şirketi Boeing uçaklarında yine panik yaşandı. ABD'de Southwest Airlines'ın Denver-Houston seferi yapan Boeing 737 model yolcu uçağının motor kapağı yerinden çıkarak, kalkış sırasında kanat flapına çarptı. Uçak Denver'a güvenli bir şekilde geri iniş yaparken, 135 yolcu başka bir uçakla Houston'a gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

16 Mart'ta nited Airli- nes'a ait Boeing 737 uçağının dış paneli havada düşmüştü.

KAPI PATLADI, PANEL DÜŞTÜ

Geçtiğimiz mart ayında San Francisco'dan kalkan United Airlines'a ait Boeing 737 uçağının dış paneli havada düştü. Ocak ayında ise Alaska Havayolları'na ait bir Boeing 737 uçağının uçuş sırasında acil çıkış kapısı patlamıştı. Yolcu Cuong Tran, taktığı emniyet kemeri sayesinde dışarıya uçmaktan kurtulmuştu. Uçakta patlayan kapıda dört cıvatanın eksik olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz aylarda da bir Boeing uçağının tekerleği düşmüş bir uçaktaysa yakıt sızıntısı olmuştu.

Uçak üreticisi Boeing, ocak ayındaki bir uçuş sırasında uçağının kapısı kopan Alaska Havayolları'na yaşadığı kayıplar nedeniyle 160 milyon dolar tazminat ödedi.