Belçika'da polisten güldüren hata: Cansız mankeni cinayet kurbanı sandı

Belçika'da görev yapan bir polisin olay yerinde karşılaştığı cansız mankeni cinayet kurbanı sanıp uzun süre izlemesi gündem oldu. Cinayet ihbarı üzerine olay yerine giden polis cansız mankenin etrafına güvenlik şeridi çekti.

Belçika'da yaşanan bu olayda polisin "cansız mankeni" cinayet kurbanı sanarak saatlerce olay yeri incelemesi yaptığı belirtildi.

AA'nın haberine göre, Pays de Herve kentinde muhtemel bir cinayet ihbarı aldıktan sonra olay yerine intikal eden polis ekipleri, çalılıkların içinde battaniyeye sarılı ve ayakları dışarıda duran bir cansız beden buldu. Etrafına güvenlik şeridi çekildi ve olay yeri incelemeleri başlatıldı.

Ancak saatler sonra bedenin aslında bir cansız mankene ait olduğu fark edildi. Durum çevredekiler tarafından gülünç bulundu.

Verviers Bölge Savcısı Gilles de Villers Grand Champ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, polisin suç mahalli için kesin talimatları olduğunu ve uzaktan fotoğraf çektiğini ancak dokunamayacaklarını ifade etti. Bu nedenle hakimi göreve çağırdıklarını ve adli tabibi olay yerine yönlendirdiklerini belirtti. Adli tabibin bedene yaklaştığında durumun anlaşıldığını ifade etti.

Champ, böyle bir olayın ilk kez başlarına geldiğini ve olay yerinde bulunan herkesin vakanın potansiyel bir cinayet olarak değerlendirildiğini söyledi.