Belçika'da PKK kanallarına baskın!

Belçika polisi, terör örgütü PKK'nın yayın kuruluşları Sterk TV ile Medya Haber TV'nin stüdyolarına gece yarısı baskın düzenledi. 4 saat süren operasyonda bilgisayarlara ve çok sayıda dokümana el konuldu.

Belçika polisi, 25 Mart'taki Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin çıkardığı şiddet olaylarına yönelik başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. önceki gece düğmeye basan güvenlik ekipleri, PKK'nın sözde yayın kuruluşları kanallara eş zamanlı baskın yaptı.

5 SAAT ARAMA YAPILDI

Belçika basınına göre, federal polis, ülkenin Flaman Bölgesi'ndeki Denderleeuw kasabasında yer alan ve terör örgütü PKK propagandası yapan "Sterk TV ve Medya Haber TV" tarafından kullanılan ofislere operasyon gerçekleştirdi. Çok sayıda Belçika polisinin katıldığı operasyon kapsamında ofislerde arama yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonda bazı bilgisayarlara ve çok sayıda dokümana el konuldu.

OPERASYONU FRANSA İSTEDİ

Polis kaynakları, 200'den fazla polisin katılımıyla yerel saatle 1.30'da başlayan operasyonun 4 saat sürdüğünü belirtti. Denderleeuw Belediye Başkanı Jo Fonck, terör örgütü televizyonuna polisin operasyon düzenlediğini doğruladı. Federal Savcılık, operasyonun Fransız yargısının aldığı "Avrupa soruşturma kararı" kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi. Operasyonda gözaltına alınan olup olmadığı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

TERÖR MEDYASINDA PANİK

Kanal yöneticileri ise polisin bazı bilgisayarlara el koyduğunu, yayın kablolarını kestiğini ve bazı çalışanların ise ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını öne sürdü. Yapılan açıklamada, "Bu baskın, uluslararası bir saldırı konseptinin en somut kanıtıdır. Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Halkımızı bu hukuksuz baskını durdurmak için çağırıyoruz" denildi.