Belçika bekar sığınmacı erkekleri kabul etmiyor: ‘Ailelere yoğunlaştık'

Basında Çarşamba günü yer alan haberlere göre Belçika, bekar erkek sığınmacıların kabulünü askıya aldı.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin kamu yayın kuruluşu VRT'den çevirdiği haberine göre Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor, sığınmacı kabul yerlerini yöneten Fedasil'e bekar erkeklerin sığınmacı kabulüne erişiminin durdurulması talimatı verildiğine dair basında çıkan haberleri doğruladı ve çocuklu ailelerin barındırılmasına odaklanılacağını söyledi.

"Gerçeklerin peşinden koşmak istemiyorum. Bu nedenle çocuklu aileler için mevcut tüm yerleri ayırma kararını şimdiden alıyorum. Çocukların sokaklara düşmesini kesinlikle önlemek istiyorum" dedi.

"Yeni merkezler açmaya devam ediyoruz, ancak geçtiğimiz yıl herkes kabul tesisleri yaratmanın ne kadar zor olduğunu gördü" diyen de Moor, son yıllarda sığınmacı sayısının yüksek olmasının Belçika'nın kabul ağına ağır bir yük getirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl alınan tedbirlerin Belçika'da sığınma başvurularında bir patlama yaşanmamasını sağladığını ancak baskıyı hafifletmek için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

Buna karşılık İnsan Hakları Ligi Başkanı Kati Verstrepen şunları söyledi: "Bu ne uluslararası hukuka ne de Belçika hukukuna kesinlikle uygun değil. Kabul herkese sağlanmalıdır.