Batılı yetkililerden çarpıcı açıklama! Kiev'in düşmesi durumunda plan ne?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde ABD ve Avrupalı yetkililer, Kiev'in düşmesi durumunda Ukrayna hükümetine nasıl destek vereceğini tartışıyor. Batılı yetkiler CNN'e verdiği demeçte, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in düşmesi durumunda sürgünde Ukrayna hükümeti seçeneğinin değerlendirildiğini söyledi.

Habertürk

ABD ve Avrupalı yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin başkent Kiev'den ayrılmak zorunda kalmasında, Batı'nın sürgündeki Ukrayna hükümetine nasıl destek vereceğini tartışıyor.

Dünya medyası bunu konuşuyor: Başkan Erdoğan'ı daha çok arıyor

Batılı yetkililer CNN'e verdiği demeçte, Zelenski ve üst düzey Ukraynalı yetkililerin Lviv'e geçmesi ya da Ukrayna'dan tamamen ayrılarak hükümeti Polonya'dan yürütmek durumunda kalması gibi seçeneklerin tartışıldığını söyledi.

Wall Street Journal yazdı! Rusya Esed'den paralı asker topluyor

Kaynaklar, görüşmelerin yalnızca ön hazırlık olduğunu ve herhangi bir karar verilmediğini ifade etti.

İki Batılı diplomat, Zelenski'nin Kiev'de kalmak ve Rusya'ya karşı direkt mücadele vermek istediği için olası bir sürgünde hükümet meselesinin direkt konuşulmadığını söyledi.

Rusya'dan kritik Ukrayna açıklaması: Taleplerimiz karşılanırsa dururuz

Kiev'in düşmesi durumuna ilişkin, Zelenski hükümetinin birkaç üyesinin Kiev harici bir yere gönderilmesi yönünde tartışmaların sürdüğünü söyledi.

NATO sözleri olay oldu... Trump'tan Rusya şakası! Senatörler kahkahalarla alkışladı

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, dün CBS'e yaptığı açıklamalarda "Ukraynalıların planları var ve bunlar hakkında detay vermeyeceğim" demişti.

Uzman isimden çarpıcı iddia: Putin'in yapmayacağı çılgınlık yok