Batı sabotajı

24 Haziran’da Türkiye’nin yeni bir atılıma geçecek olmasını kaldıramayan Batı, sabotajlarına başladı. İkiyüzlü Almanya AK Parti’nin seçim mitingini yasaklarken HDP’ye kapılarını açtı.

1

OSMAN NURİ CERİT

Terörle mücadelede iki yüzlü bir tutum sergileyen Batılı ülkeler, 24 Haziran seçimlerine yönelik yaklaşımlarında da çifte standart uygulamaya devam ediyorlar.  Batılı ülkelerin antidemokratik tavrına son örnek Almanya’dan geldi. Erdoğan ve AK Parti’nin gurbetçi seçmenle buluşmasına izin vermeyeceğini duyuran Berlin Yönetimi, terör örgütü ile dirsek teması kuran HDP’ye ise kapılarını açtı. Almanya’nın bir çok kentinde seçim böroları açan HDP, Avrupa’daki seçim kampanyasını da Köln’de başlatıyor. HDP’nin 26 Mayıs’ta (yarın) Köln’de gerçekleştireceğini duyurduğu mitinge de, Berlin Yönetimi’nden izin çıktı.

PEK ÇOK KENTTE YAPILACAK  

HDP’nin milletvekili adaylarının da katılacağı Köln mitinginden sonra, Almanya'nın diğer şehirlerinde de mitingler düzenlenecek.

Almanlar İnce’ye oynuyor

 Seçim çalışmalarını sürdüren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde AB büyükelçileriyle iftar programında bir araya geldi. Görüşmenin ardından Alman medyasında Muharrem İnce hakkında övgülerle dolu haberler çıkmaya başladı. Ülkede yayın yapan

Die Tageszeitung gazetesinde çıkan son yazıda; Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında en güçlü adayın Muharrem İnce’nin olduğu belirtildi. İnce’nin Erdoğan’ı yenebilecek tek isim olduğu ifade edildiği yazının devamında, HDP’nin tavrının da önemli olacağına dikkat çekildi.

Fransız medyasından kirli saldırı

Fransa’da yayın yapan Le Point Dergisi, bu hafta kapağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyarak seçimlerde Cumhur İttifakı’nın karşısında yerini aldı. Paris’te devam eden gösterileri görmezden gelen dergi, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının oy tercihini değiştirebilmek için kirli bir kampanyaya başladı. Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a diktatör deme küstahlığında bulundu.