Batı darbe olmadığı için 'üzüldü!'

Batı medyasının önde gelen dergileri ve tanınan birçok siması Türkiye’deki askeri kalkışmanın başarısız olması dolayısıyla “üzüldüler!” 

Cuma gecesi Pensilvanya’dan gelen talimatla ordu içindeki bazı hainlerin başlattığı darbe girişim bütün dünyada ses getirdi. Güçlü Türkiye’nin söz konusu girişimde de yüzünün akıyla çıkmasından rahatsız olan Batı’nın bazı kalemleri ise yine şarlatanlığını gösterdi. 

AKIL TUTULMASI HAİNCE 

Bir yandan dünyanın en etkili dış politika dergisi Foreign Policy “başarılı darbenin ilk kuralı olan hükümetin başını ele geçirme ya da öldürmeyi gerçekleştirmediler” şeklinde akıl almaz bir yorumda bulunurken ABD’nin eski askerleri de “darbe olsaydı iyi olurdu” şeklinde korkunç ifadeler kullandılar. Uzun zamandır Washington D.C.’de Türkiye’de olası darbe olasılıklarının konuşulduğu iddiaları da böylece güçlendi. İşte o akıl almaz yorumlar: 

İLK KURAL HÜKÜMETİN 

Foreign Policy dergisinin askeri uzmanlarından Edward Luttwak tarafından hazırlanan yazıda şu ifadelere yer verildi:  “Başarılı bir askeri darbe için iki numaralı kural darbenin başarılı olması için müdahaleye katılmayan birliklerin pasifize edilmesi ya da darbeden çok uzak bölgelerde olmasıdır. Yani her şeyden önce hükümetin başını almak ya da öldürmek. Erdoğan’ın taraftarlarını darbeye direniş çağrısı yapabilecek şekilde boşta bıraktılar. İronik olan ise Erdoğan’ın, Atatürk’ün portresi altında konuşuyor olmasıydı çünkü Atatürk’ün kurduğu modern laik devleti İslami bir Cumhuriyet’e döndürmeye çalışan kişi Erdoğan’dı…” 

TÜRKİYE DÜŞMANI 

Shapiro,“Türkiye’de İslamcı Başkan Erdoğan’a karşı askeri darbe eğer olması gereken buysa bu çok iyi bir gelişme” dedi.

“Darbe olsa biz kazanacaktık!”

ABD’nin ünlü emekli Yarbay Ralph Peters’da Fox News’te yaptığı yorumda açıkça “Eğer darbe başarılı olsaydı İslamcılar kaybedecek ve biz kazanacaktık” şeklinde konuşurken, Ben Shapiro da “İslamcı Başkan Erdoğan’a karşı askeri darbe. Bu çok iyi bir gelişme” dedi.

Erdoğan nefreti hiç bitmiyor 

İngiliz The Economist dergisinde yayınlanan haberde de demokrasinin kurtuluşu takdirle karşılanacağına yine ‘Erdoğan senaryoları’ çizilerek şu ifadelere yer verildi: “Birçok ordu mensubu Türkiye’nin giderek otoriterlerşen  Erdoğan’dan rahatsızdı.” diye yorumladı.