Başsavcılık soruşturma başlattı! ABD'deki Türk toplumu FETÖ oyununu bozdu

ABD'nin New York kentinde FETÖ mensubu bir grup tarafından Türkiye'yi karalamaya yönelik verilen reklam, Türk toplumunun gösterdiği tepki üzerine kaldırıldı.

FETÖ mensubu derneğin Manhattan'daki Times Meydanı'na yakın bir köşedeki dijital ekrana verdiği ilan, Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Türk toplumundan vatandaşların protestosuna neden oldu. TASC Eşbaşkanı Halil Mutlu, "Reklam şirketinin telefon ve e-postaları protesto yağmuruna tutuldu" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da ilanı verenler ve organize edenler hakkında soruşturma başlattı.

'İHANETLERİNE YENİ BİR SAYFA EKLEDİLER'

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye düşmanı bir ihanet şebekesi olan FETÖ, New York'ta "stop Erdoğan" başlıklı yalan dolu ilanlarla Sn Cumhurbaşkanımızı hedef alarak ihanetlerine yeni bir sayfa ekledi. FETÖ ile ihanet planlarının önünde en büyük engel olarak Cumhurbaşkanımızı gördüğü için dünyanın her yerinde Erdoğan düşmanlığı yapıyor. Fetö ile mücadele milli bir seferberliktir" şeklinde açıklamada bulundu.