Başkan Erdoğan'ın sözleri İtalyan basınında... ''Bir gece ansızın gelebiliriz''

Başkan Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözleri, dünya kamuoyunda geniş yankı buldu. Başkan Erdoğan'ın sözlerine yer veren İtalya merkezli Il Foglio gazetesi, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşananları sayfalarına taşıdı. ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' sözlerine yer verilen haberde, ayrıca Başkan Erdoğan'ın bu sözlerini Türkiye sınırlarına her gün saldırmaya devam eden Yunanistan'a atıfla söylediğine dikkat çekildi.

TRT Haber

İtalyan gazetesi Il Foglio, Başkan Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sarf ettiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini sayfalarına taşıdı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşananları sayfalarına taşıyan İtalyan gazetesi, Yunanistan'ın doğru hareket ettiği sürece sorun olmayacağını ve Türkiye'nin füzelerinden korkmaması gerektiğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ile sıcak temas olmayacağı görüşünde olduğunu çünkü Başkan Erdoğan'ın sağduyusuna güvendiğine dair sözleri de haberde yer aldı.

Askeri anlamda Yunanistan'ın gün geçtikçe güçlendiren çalışmalar yaptığını ve Türkiye sınırında yaklaşık 40 kilometrelik alanda savunma bariyerinin genişlettiğine değinen gazete, iki ülke arasında yaşanan Ege, göç ve Kıbrıs sorununa da vurgu yaptı.

Diğer yandan Türkiye'nin savunma bütçesini artırdığını ve savunma sanayiine büyük önem verdiğini yazan gazete, özellikle hava savunmasında Türkiye'nin son yıllarda önemli atılımlar yaptığını ve çok başarılı çalışmaların gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.

Gazetede ayrıca olası bir Türkiye saldırısının olduğu ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin gerçekleştiği takdirde Türkiye'nin Yunanistan'a yapacağı saldırının "mutlaka" havadan olacağı ifade edildi.