Bild'in yöneticisi Julian Reichelt hakkında çalışanlarına “despotluk” yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

Başkan Erdoğan hakkında sık sık “despot” ifadesini kullanan Bild gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt hakkında, kadın çalışanlarının şikâyeti üzerine “baskı ve despotluk yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Aksam.com.tr

Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla bilinen ve Erdoğan hakkında "despot" ifadesini kullanan Bild gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt, çalışanları tarafından despotluk ve baskı yapmakla suçlandı.

Aksam.com.tr'nin Süddeutsche Zeitung'dan aktardığı habere göre, Avrupa'daki en büyük medya şirketlerinden Axel Springer çatısı altında faaliyet gösteren Bild'deki despotluk iddialarına yönelik iç soruşturmayı yürütmesi için Freshfields isimli hukuk firmasıyla anlaşmaya varıldı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Twitter hesabından söz konusu haberi alıntılayarak yaptığı bir paylaşımda şunları kaydetti:

"Çevresindeki herkese ahlak dersi veren ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nı despotlukla itham eden kişi görünüşe göre yalnızca kadın çalışanlarına despotluk yapmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara zulmederek baskı da uyguluyor."