Başkan Erdoğan bize teminat verdi... Türkiye ile İsrail İlişkilerinin normalleşmesinden endişeli değiliz

Katılıdğı bir televizyon programına konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Ankara'nın İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesinden endişeli olmadıklarını belirtirken, ''Başkan Erdoğan bize teminat verdi. İsrail ile etkileşimlerin Filistinle ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi'' açıklamalarında bulundu.

CNN Türk

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Tel Aviv ve Ankara hattındaki normalleşme adımlarının ardından katıldığı bir televizyon programına önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi Filistin'e yardımcı olabileceğini söyleyen Riyad el-Maliki, "Özellikle İsrail karşısında Türkiye'nin eline koz verebilir. Filistin halkına uygulanan zulmü durdurabilir" dedi.

AÇIK İLETİŞİM KANALIMIZ OLDUĞU SÜRECE BİR SORUN YOK

Riyad el-Maliki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bilgi aldığını belirtirken, "Açık iletişim kanalımız olduğumuz sürece bir sorunumuz yok. Barış hakkında konuşmak istiyoruz. Bu rol için Türkiye uygun" ifadelerini kullandı.

MÜZAKERE ÖNERİLİRSE KABUL EDERİZ

Başkan Erdoğan'ın "tarihi ziyaret" olarak nitelendirdiği İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye temaslarına yönelik El-Maliki, "Ankara ile Tel Aviv'in yakınlaşmasından endişe duymuyoruz" diyerek "Türkiye, İsrail ile müzakere önerirse kabul ederiz" ifadelerini kullandı.

Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider oldu.