Bakü'den Ermenistan mesajı: Çifte standarta son verin

Azerbaycan, Karabağ'da ve Laçın yolunda yaşanan gelişmeler nedeniyle yanlı açıklamalarda bulunan ülkelerden, çifte standartlı politikalara son vermelerini talep etti.

AA

Azerbaycan, Karabağ'da ve Laçın yolunda yaşanan gelişmeler nedeniyle Azerbaycan karşıtı açıklamalarda bulunan ülke ve uluslararası kuruluşlardan, "çifte standartlı politikalara son verilmesini" talep etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Karabağ'daki Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için Azerbaycan'ın Ağdam-Hankendi yolunu önerdiği, fakat bu yolun Ermenilerce beton bloklarla kapatıldığı hatırlatılarak, bu durumun bölgede 'insani kriz yaşandığı'na ilişkin iddiaların siyasi şantaj ve manipülasyon olduğunu bir kez daha ortaya koyduğu kaydedildi.

'EGEMENLİĞE SAYGI DUYUN'

Son günlerdeki tüm provokasyonlardan, Ermenistan ve yönetiminin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, "Azerbaycan topraklarının işgal altında bulunmasına 30 yıl göz yuman bazı ülke ve uluslararası kuruluşların Azerbaycan karşıtı açıklamalarda bulunması kabul edilemez. Söz konusu ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, Ermenistan'ın ulaşım bağlantılarının açılamasını engellemesini görmezden geldi. Taraflı açıklamalar yapan ülke ve uluslararası kuruluşlardan Azerbaycan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstermelerini, ülkemizin iç işlerine karışmamalarını ve çifte standartlı politikalara son verilmesini talep ediyoruz" denildi.