Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Bişkek'e müjdeyi verdi! Orta Asya'nın ilk Maarif okulu açılıyor

Türkmenistan'ı ziyaret eden Çavuşoğlu, Türk Maarif Vakfı'nın burada eğitim kalitesi yüksek okullar açacağını ve Orta Asya'da açılacak ilk Maarif Vakfı okulları olacağını açıkladı.

Resmi ziyaret kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev'le baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülkenin eğitim ve bilim alanında da iş birliğini geliştirdiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Maarif Vakfı'nın Kırgızistan'da eğitim kalitesi çok iyi olacak şekilde anaokulundan liseye kadar okullar açacağını bildirdi. Çavuşoğlu, "Maarif okulu, Orta Asya'da açılacak ilk Maarif Vakfı okulu olacak. Bu da Kırgızistan'a verdiğimiz önemin göstergesidir." dedi. Çavuşoğlu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin de iki ülkenin kardeşliğinin bir nişanesi olduğunu da söyledi.

Çavuşoğlu Bişkek'te Ata Beyit Anıtı'nı da ziyaret etti.

FETÖ HERKES İÇİN TEHDİT

Çavuşoğlu, eğitim ya da diğer alanlarda FETÖ gibi terör örgütlerine ihtiyaç bulunmadığına dikkati çekerek "FETÖ sadece bizim için değil Kırgızistan için de tehdittir." ifadesini kullandı. Kırgızistan Dışişleri Bakanı Kazakbayev ise "Kırgızistan ile Türkiye'nin tarihi bir, dili bir, dini bir iki kardeş ülkedir. İki ülke arasında her hangi bir siyasi sorun yok" dedi. Çavuşoğlu, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile de siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda güncel iş birliği konuları ele alındı.