Bakan Çavuşoğlu, BM'de dünyaya seslendi! 'Sessiz kalan bu vahşete ortak olur'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Filistin oturumunda İsrail'in Filistin'e vahşete varan saldırılarını ve bunun sona ermesi için izlenmesi gereken yol haritasını anlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu saldırgan eylemler bir savaş suçudur. Temel insan hak ve adaletin karşısında sessiz kalmak işlenen suça ortak olmaktır" ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK AÇIK HAPİSHANE

Çavuşoğlu konuşmasının devamında İsrail'in işgal ettiği toprakları haritada göstererek "Uluslararası toplum tarafından etkili yasal ve ahlaki tedbirler almanın vakti gelmiştir." Yardım kuruluşlarının olduğu binalar bile bombalandı. Bu topraklar dünyanın en büyük açık alan hapishanesine dönüştü. Dünya İsrail'in Filistin topraklarını nasıl çaldığını iyi görsün. Gazze'ye insanı yardımların ulaştırılabilmesi için önündeki engellerin kaldırılması, İsrail'in işlediği suçların hesabını vermesi, Kudüs'ün statüsünün korunması ve Filistin'deki seçimlerin daha fazla gecikmeden yapılması hayati önemdedir" dedi.

Çavuşoğlu, BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır'a, Filistin davasına sahip çıkarak BM'yi bu konuda toplantıya çağırdığı için teşekkür etti.