BAE ile ABD bilgisayar korsanlığı davasında karşı karşıya geldi

Marc Baier, Ryan Adams ve Daniel Gericke adındaki 3 eski ABD istihbaratı ve askeri yetkilisi, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gelişmiş bilgisayar korsanlığı teknolojisi sağladığı gerekçesiyle haklarındaki suçlamaları kabul etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Üç eski ABD istihbaratı ve askeri yetkilisi, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gelişmiş bilgisayar korsanlığı teknolojisi sağladığı suçlamalarını kabul etti.

Aksam.com.tr'nin AP News'ten aktardığı habere göre, sanıklar Marc Baier, Ryan Adams ve Daniel Gericke, hükümet adına bilgisayar korsanlığı operasyonları yürüten BAE merkezli bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmakla suçlanıyor.

Savcılar, eski istihbaratçıların Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın başka yerlerinde bilgisayarlara girmek için kullanılan bilgisayar korsanlığı ve istihbarat toplama sistemleri sağladığını iddia etti. ABD Adalet Bakanlığı, gerekli lisans olmadan savunma hizmetleri sağlayarak bilgisayar dolandırıcılığı yapıldığını ve ihracat kontrol yasalarının ihlal edildiğini iddia etti.

Davada, 1.68 milyon dolarlık bir ödeme ve BAE istihbaratı veya kolluk kuvvetiyle tüm bağları koparma karşılığında Adalet Bakanlığının kovuşturmayı bırakacağı sanıklara söylendi. Anlaşmanın bir parçası olarak, üç eski istihbaratçı savcılar tarafından iddia edilen hiçbir olguya itiraz etmeyerek süreci işletti.

Dava aynı zamanda, yılın başlarında vurgulanan yabancı hükümetlerin eski ABD istihbarat ajanlarını işe alması eğiliminin bir parçası gibi görünüyor.

BAE hükümeti, konuyla ilgili bir yorum yapmadı.