Avustralya'da kurulan komite Google, Twitter ve Facebook'taki yanlış bilgiyle mücadele edecek

Avusturalya'da sosyal medya platformlarındaki yanlış bilgi dolaşımını gözetlemek için komite kuruldu. Ülkede Facebook, Google ve Twitter temsilcilerinin bulunduğu üst kuruluş Digital Industry Group Inc (DIGI) tarafından kurulan komite, şikayetler ile çalışacak.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Avustralya'daki Facebook, Google ve Twitter birimleri tarafından desteklenen bir teknoloji kuruluşu, yanlış bilgilerle ilgili şikayetleri karara bağlamak için özel bir komite kurdu.

Aksam.com.tr'nin Reuters haber ajansından aktardığına göre, Facebook, Alphabet'in (Google) ve Twitter'ın Avustralya birimlerini temsil eden Digital Industry Group Inc (DIGI), yanlış bilgi gönderilerine karşı kendi "düzenleme" hedeflediklerini söyledi.

Zararlı içeriklerin engelleneceği yeni "Yanlış Bilgi Gözetim Alt Komitesi" ile ilgili DIGI Genel Müdürü Sunita Bose, yaptığı açıklamada, "uzmanların bağımsız gözetimi ve kamuya hesap verme sorumluluğu ile bunu daha da güçlendirmek istedik" dedi.

DIGI, üç kişilik bir "bağımsız şikayet alt komitesi" ile, genel bir web sitesi aracılığıyla davranış kurallarının olası ihlalleriyle ilgili şikayetleri çözmeye çalışacak.

Avustralya'da Başbakan Scott Morrison geçen hafta sosyal medyayı "korkaklık sarayı" olarak nitelendirerek, hükümet tarafından platformlardaki içerikler için yasal zorlama da dahil olmak üzere sosyal medya şirketlerini daha sorumlu hale getirmek için önlemlere bakıldığını söylemişti.