Avrupa ülkesinden işgalcileri kızdıracak öneri: Askeri müdahale gerekli

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, İşgalci İsrail'i kızdıracak bir öneriye imza attı. Frederiksen, ''İki devletli çözüm, ancak uluslararası toplum bunu artık güç kullanarak dayatmamız gerektiğini ilan ederse yapılabilir.''ifadelerinde bulundu.

AA

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Orta Doğu'ya yapılacak uluslararası bir askeri müdahalenin Filistin meselesinde iki devletli çözümü dayatmak ve mevcut çıkmazı kırmak için bir yol olabileceğini söyledi.

"BUNU ARTIK GÜÇ KULLANARAK DAYATMAMIZ GEREK"

Danimarka haber ajansı Ritzau'nun haberine göre, Frederiksen, "Orada olup bitenlere görünürde bir çözüm yok ve olayların devam etmesine izin vermenin bir anlamı yok." dedi.

Başbakan Frederiksen "İki devletli çözüm, ancak uluslararası toplum bunu artık güç kullanarak dayatmamız gerektiğini ilan ederse yapılabilir." ifadesini kullandı.

"EVET MÜMKÜN"

Askeri müdahalenin mümkün olup olmadığı sorulan Frederiksen, "Evet mümkün. Uluslararası toplum başka çatışmalara ve başka savaşlara müdahale etti ve bir şeyler empoze etmeyi başardı." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail basını yazdı: İran'ın füze saldırısına karşılık verilecek mi?

İran'dan ABD'ye "Köpeğin tasmasını sıkı tut" uyarısı

AB'den ateşkes çağrısı

Kamala Harris'ten İran açıklaması

Savaş bölgeye yayıldı... İran'dan İsrail'e açık tehdit