Atatürk'ün mirası New York'ta

New York'taki Türkevi'nde Atatürk Kütüphanesi açıldı. ABD'deki Türk toplumunun ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kurulan kütüphanede, 4 bine yakın kitap bulunuyor.

Türkiye'nin zengin kültür mirası ve tarihini Amerika'da daha geniş kitleye tanıtmak için Türkevi'nde 'Atatürk Kütüphanesi' açıldı. ABD'deki Türk toplumunun talepleri doğrultusunda kurulan kütüphanede, 4 bine yakın kitap yer aldı. Türk edebiyatı, tarihi, sanatı ve daha birçok alanı kapsayan kaynakların bulunduğu kütüphanenin envanterine aynı zamanda New York Eğitim Ataşeliğinin web sitesinden de erişim bulunuyor. Açılış sonrasında 'Osmanlıdan Cumhuriyet'e Modernleşme Süreci' konulu konferans düzenlendi.

TÜRKİYE'DEN 2400 KİTAP

TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, TTK, Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezinin kütüphaneye 2 bin 400 kitap bağışında bulunduğunu belirtti. Atatürk'ün Türk milletine 'muasır medeniyetler seviyesine yükselme' hedefi koyduğunu anımsatan Özgen, "Bu hedefi gerçekleştirmek için bilimi, kültürü ve sanatı rehber olarak gösterdi" dedi. Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Güner Doğan, 'Atatürk' başlığı altında yayınlanan tüm kitapların kütüphaneye gönderildiğini söyledi.