Aşı olana silah hediye

Aşılanana silah ödülü. Amerika'da aşı karşıtı düşünceyi kırmak üzere düzenlenen ödüllü kampanyalarda sınır aşıldı. Batı Virginia eyaletinde aşıyı teşvik için düzenlenen kampanyada ödül olarak silah dağıtılacak.

ABD'de aşı karşıtlığının önüne geçmek için düzenlenen kampanyalarsa sınır bulunmuyor. Bunlardan en ilginç olanını ise Batı Virginia Valisi Jim Justice duyurdu. Babalar Günü'nde yapılacak ve 1 milyon dolarlık para ödülünün de bulunduğu aşı teşvik piyangosunda, katılımcılara ödül olarak eğitim bursu, özel donanımlı kamyon, eyalet parklarına ücretsiz giriş, avcılık ve balıkçılık lisanslarının yanı sıra silah dağıtılacak.

ELEŞTİRİ YAĞMURU GELDİ

Avcılık için olduğu belirtilen 5 özel av tüfeği ve 5 özel pompalı tüfek yapılacak çekilişle kampanyaya katılanlara verilecek. Cumhuriyetçi Vali Justice'ın aşı ödülleri arasına silahları koyması ise manidar bulunuyor. Sosyal medyada pek çok ABD'li bu ödülü eleştiri yağmuruna tutarak iptal edilmesini istedi.

Ülkede yasal satış rakamları 2020'de 40 milyona ulaşarak rekor kırarken, yasal olmayanların rakamı tahmin bile edilemiyor.