Apple 17.000 dolarlık altın Apple Watch'u artık tamir etmeyecek

Apple'ın orijinal saat modelleri, pahalı Edition versiyonları da dahil olmak üzere, artık modası geçmiş olarak görülüyor. Apple, ürünleri tamir etmeyeceğini duyurdu.

Aksam.com.tr

Ünlüler ve ultra zenginlerin ötesinde, 10.000 ila 17.000 dolarlık 18 ayar altın Apple Watch'un kimler için olduğu hiçbir zaman net değildi, ancak umarım 2015'te bir tane satın alanlar Apple'ın bir noktada onları desteklemeyi bırakmasını beklemişlerdir. O gün geldi çattı. MacRumors'un haberine göre Apple, som altın Edition da dahil olmak üzere tüm birinci nesil Apple Watch modellerini "eski" olarak listeledi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den çevirdiği habere göre, Apple'ın eskimiş etiketi sadece yazılım desteğinin sona erdiği anlamına gelmiyor. Orijinal Apple Watch'lar (yaygın olarak Series 0 olarak anılıyor) 2018'de watchOS 4.3.2'den öteye güncellenmedi. Bu, donanım desteğinin de sonu anlamına geliyor: şirket artık parça, onarım veya değiştirme hizmeti sağlamayacak.


Birçok ünlü de kullanıyordu

Som altın Apple Watch Edition, Apple'ın eski baş tasarımcısı Jony Ive için bir tutku projesiydi. Piyasaya sürüldüğünde, aralarında Beyoncé gibi hiçbir zaman halka açık olmayan altın bir bilezikle takan Alman moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'in de bulunduğu etkili ünlülerin bileklerinde görüldü.

Edition, Apple'ın lüks saat pazarıyla rekabet etmek için ilk girişimiydi ve som altın versiyonu, Apple'ın çok daha ucuz (ama ucuz değil!) seramik ve daha sonra titanyum Edition'lar lehine onu bırakmadan önce sadece bir yıl sürdü. Çoğu insanın Beyoncé ya da Lagerfeld kadar parası yok. Saatlere beş haneli rakamlar veren insanlar bile birkaç on yıl sonra bile zamanı gösterecek (ve değerini koruyacak) bir şey isteme eğilimindedir.

Bir Cartier Tank için 10.000 ila 30.000 dolar harcayabilir, yine de kare bir saat alabilir ve sekiz (veya 80) yıl sonra bakımını yaptırıp yaptıramayacağınız konusunda endişelenmeyebilirsiniz. Cartier gibi lüks saat üreticileri var olduğu sürece (veya Patek Philippe, Rolex, vb.), birinci taraf onarım hizmeti alabilirsiniz. 17.000 dolarlık Apple Watch'unuzun onarılması gerekiyorsa, şansınızı üçüncü taraf bir tamir atölyesinde deneyebilir, pil değişimini kendiniz yapabilir ya da gerekli gösterişe sahipseniz yine de takabilirsiniz.