Ankara'da kritik zirve! ABD heyetine terör uyarısı

ABD heyeti, Ankara'da Hakan Fidan ve Yaşar Güler ile görüştü. F-16'lar ve terörün ele alındığı zirvede, ABD'ye milli güvenlik uyarısı yapıldı.

Ankara kritik görüşmeye ev sahipliği yaptı. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar ziyaretlerde bulundu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de heyete eşlik etti. Heyet Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştü.

F-16'LARDA SORUN YOK

Terörle mücadele, ABD'nin YPG'ye verdiği destek, F-16 tedariki ve modernizasyonu, Gazze ve Ukrayna'daki savaş, Başkan Erdoğan'ın ABD'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin konular masadaki en önemli başlıklar arasında yer aldı. Sınırlarımız hattında oluşturulması planlanan terör koridoruna müsaade etmeyen Türkiye, toplantılarda milli güvenlik hassasiyetini üst düzeyde tuttu. Zirve sonrası açıklamalarda bulunan Hulusi Akar, genel ve askeri konulardaki problemleri gayet yapıcı bir şekilde görüştüklerini belirterek, F-16 konusunda herhangi bir sorunun olmadığını vurguladı. Heyet, İstanbul'da da Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile görüştü.

AKAR: PKK/YPG RAHATSIZLIĞINI İLETTİK

Hulusi Akar, "PKK'dan, YPG'den rahatsızlığımızı orada tekrar tekrar ifade ettik. Suriye'nin, Irak'ın kuzeyindeki PKK-YPG varlığına karşı, DEAŞ varlığına karşı işbirliği yapmamız gerektiğini, iki müttefik olarak beraber çalışmamız gerektiğini ifade ettik" diye konuştu. ABD heyet başkanı Rogers da temel olarak güvenlikle ilgili ortaklıklara ilişkin konulara odaklandıklarını belirtti.