Anbean: İran'ın nükleer programının mimarı Muhsin Fahrizade suikaste uğradı

İran, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin ardından yeni bir suikastle sarsıldı. İran'da ''atom bombasının babası'' olarak anılan bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran'da aracına düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

27 Kasım
21:37

Trump: "Psikolojik açıdan İran için büyük bir darbe"

ABD Başkanı Trump, Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin İsrailli gazeteci Yossi Melman'ın tweetlerini paylaştı. Tweetlerde şu ifadelere yer verildi:

"İran'dan gelen haberlere göre Muhsin Fahrizade, Tahran'ın doğusundaki Damavend'de suikast sonucu öldürüldü. İran'ın gizli nükleer programının başındaki isimdi ve Mossad tarafından yıllardır aranıyordu. Onun ölümü, psikolojik ve mesleki açıdan İran için büyük bir darbedir."

27 Kasım
19:44

Netanyahu: "Gergin günler bizi bekliyor"

TRT Haber'in İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'dan aktardığı habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Size Orta Doğu’da bir hareketlenme olduğunu söylemek istiyorum. Gergin günler bizi bekliyor. Fakat yaşanacakların hepsini size anlatamam."

27 Kasım
19:26

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İsrail'i işaret etti

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Muhsin Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi.

"Bu alçaklık, İsrail'in rolüne dair ciddi belirtilerle birlikte faillerin umutsuz savaş kışkırtıcılığını gösteriyor. İran, uluslararası topluma, özellikle de Avrupa Birliği'ne utanç verici çifte standartlarına son verme ve bu devlet terörünü kınama çağrısında bulunuyor."

27 Kasım
19:29

Netanyahu, 2018'de Fahrizade'den bahsetmişti

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

Netanyahu, Fahrizade'yi işaret ederek şöyle demişti:

"Bu ismi unutmayın!"


27 Kasım
19:24

İran'ın nükleer programının mimarı Muhsin Fahrizade öldürüldü

İran, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin ardından yeni bir suikastle sarsıldı. Ülkenin nükleer programının kilit isimlerinden olan ve "atom bombasının babası" olarak anılan bilim insanı Muhsin Fahrizade suikaste uğradı.

İran'ın Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucunda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Muhsin Fahrizade, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.