Amerika'nın YPG-Arap kumarı

YPG, 'ABD öncülüğündeki koalisyonun talebi üzerine', bazı Arap aşiretler ve Süryani gruplarla yeni bir oluşum kurduğunu açıkladı. Aşiretler, ABD'den gelecek silahlarla DAEŞ'i vuracak.

1

PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ, yerel Arap ve Süryani silahlı grupların da içinde olduğu ‘Demokratik Suriye Birlikleri’ oluşturulduğunu “Bu gücün hedefi demokratik bir Suriye’yi inşa etmek” olarak duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bu adımın Rakka’yı DAEŞ’ten kurtarma operasyonu için gerçekleştirildiğini belirtti. 

'ABD silahları yolda' 

YPG ile ittifak kuran gruplardan Rakka Devrimciler Cephesi Sözcüsü Ebu Muaz, Washington'ın gönderdiği silahların yolda olduğunu söyledi. Silahların Rakka'ya başlatacakları saldırı için kullanılacağını kaydeden Sözcü, ABD ile bu konuda anlaştıklarını ve yoldaki silahların nitelikli silahlar olduğunu ifade etti. Bu arada, ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Patrick Ryder, Suriyeli muhaliflere havadan mühimmat ikmali yapıldığını söyledi. 

PYD'nin ihlalleri savaş suçu! 

Uluslararası Af Örgütü, PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bazı köyleri tamamen yıktığını açıkladı. Örgüt bu ihlalleri savaş suçu sayıyor.