Amerika'da Taşnak terörü... Ermeni çetelerden Türk diplomatlara saldırı

ABD'de bir grup Ermeni, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve büyükelçilik çalışanlarına saldırdı.

Ermeni provokatörler, ABD'nin Los Angeles eyaletindeki Southern California Üniversitesi kampüsünde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın konuşmacı olarak katıldığı programı engellemeye çalıştı. Sheindlin Forum'da düzenlenen "Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü" isimli konferansa, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov konuşmacı olarak katıldı.

Ermeni gruptan bir kişi Türk diplomatın yakasından tuttu. Grubun arasında kalan büyükelçilik çalışanı, fiziksel şiddete maruz kaldı. Ermeni provokatörler bina önünde polis ekipleriyle de karşı karşıya geldi.

POLİS SALONDAN ÇIKARDI

Etkinliğin başında bir protestocu, Azerbaycan, Türkiye ve organizatörlere yönelik hakaretlerde bulunması üzerine polis tarafından salondan çıkartıldı. Konferansın sona ermesinin ardından Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye'nin Los Angeles Din Hizmetleri Ataşesi İsmail Demirezen ve O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar, dışarıda göstericilerin fiziki ve sözlü saldırısına uğradı.