Amerika katliama doymuyor! İsrail bitiremedi, biz tamamlayacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de Hamas'ın altyapısının imha edilmesi hedefini tam gerçekleştiremediğini, bu nedenle Hamas'ın kabiliyetlerini zayıflatmaya çalışacaklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ortadoğu'ya düzenleyeceği seyahate ilişkin gazetecilere bilgi veren bir Dışişleri yetkilisi, çatışmaların durmuş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık suçuna 'destek veren' mahiyette bir açıklamada bulundu. Bir gazetecinin, "İsrail'in Hamas'ın saldırı kabiliyetini tamamen yok etme hedefini gerçekleştirdiğine inanıyor musunuz?" sorusuna "Elbette ki bu tamamlanmadı. Bu yüzden angajmanımızı Hamas'ın kabiliyetlerini zayıflatmak ve kontrol altına almak için yeniden yapılandırıyoruz. Ama taraflardan aldığımız ateşkes taahhüdünü de ciddiye alıyoruz" yanıtını verdi.

HAMAS BAHANESİ

İsrail, Hamas hedeflerini yok etme gerekçesiyle yüzlerce sivilin bulunduğu bölgeleri vurarak ölümlerine neden olmuştu. Ateşkesin sağlanmasına katkı sağlayan Ürdün ve Katar'a teşekkür eden yetkili, "Mısır'ı, şiddeti durdurmaya aracı olmak üzere oynadığı kritik rolden dolayı takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BLINKEN'DEN YANLI ATEŞKES ZİYARETİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de varılan ateşkesi desteklemek için çıktığı Orta Doğu turu kapsamında dün İsrail ve Filistin'i ziyaret etti. Blinken Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak açıklamasında "Başkan Biden, beni, İsrail'in güvenliğine ABD'nin bağlılığını göstermek ve Gazze'nin yeniden inşasını görüşmek için beni gönderdi. İsrail'in kendini savunma hakkına ABD'nin tam desteği var" dedi. Blinken Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmesinin ardından ise ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.