Almanya'nın modern köleleri! Mülteciler saati 27 TL'ye çalışacak

Almanya'nın Saale-Orla bölgesinde mülteciler; saati 80 sente (27 TL) temizlik ve kalfalık yapmaya zorlanacak. Mülteciler; bu ücrete kamu hizmeti işlerini yapmayı reddederse 180 euroluk yardımları kesilecek.

180 EUROLUK YARDIM KESİLECEK

Almanya'nın Saale Orla kentinde, ülkeye yeni gelmiş ve işsiz olan mülteciler; saati 80 sente (27 TL) ve günde en az 4 saat olmak üzere düşük seviyeli işlerde çalışmaya mecbur bırakılacak. Mültecilerin bu teklifi reddetmesi halinde 180 euroluk (6 bin 120 TL) yardımları kesilecek.

'AMACIMIZ KALICI İSTİHDAM'

"Mültecilerin entegrasyon oranlarından memnun değilim. Bunu artırmamız gerek" diyen Çalışma Bakanı Hubertus Heil, "Mültecileri iş hayatına katarken ayrıca beceri ve niteliklerini tespit ederek somut iş tekliflerinde bulunacağımız bir sistem hazırlandı" dedi.

YASAL OLARAK ÇALIŞAMIYORLAR

Almanya'nın mültecilere iş bulmada kolaylık sağlamaması, bu tarz programlarda çalışmalarını zorunlu kılıyor. Raporlarda iltica başvurusu ardından 3 ay çalışmalarına yasal olarak izin verilmezken, 'kabul merkezinde' yaşaması gereken mülteciler 6 ila 9 aya kadar yasal olarak çalışamıyor.

Ağustos 2015'ten sonra sığınma başvurusunda bulunan ve 'güvenli ülke' olarak adlandırılan ülkelerden gelen sığınmacıların Almanya'da çalışmalarına genellikle izin verilmiyor.