Almanya Irak ve Suriye'ye 100 milyon avro altyapı yardımı yapacak

Almanya Irak ve Suriye'de DEAŞ'tan arındırılan bölgelere altyapı için 100 milyon avro yardımda bulunacak. Suriye'ye gönderilecek paralar ''altyapı yardımı'' adı altında Rakka'nın tamamını ve Deyrizor'un bazı bölgelerini elinde bulunduran terör örgütü PKK/YPG'ye verilecek.

1

Almanya'nın Irak ve Suriye'de DEAŞ terör örgütünden arındırılan bölgelerdeki altyapı harcamalarında kullanılmak üzere 100 milyon avro yardımı yapacağı bildirildi.

Almanya Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada, DEAŞ karşıtı koalisyonda bulunan Almanya'nın Irak ve Suriye'de DEAŞ'tan arındırılan bölgelere halkın geri dönmesi amacıyla elektrik, içme suyu, yol ve köprü gibi altyapı yatırımında kullanılmak için 100 milyon avroluk yardımda bulunulacağı ifade edildi.

Açıklamada, yardımın 90 milyon avrosunun Irak'a, 10 milyon avrosunun da Rakka ve Deyrizor bölgelerine sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'un bu yardım sonrası sosyal paylaşım sitesinden Almanya'ya teşekkür etmesi dikkati çekti.

Terör örgütü PKK/YPG sivillerin evlerine el koyuyor

Terör örgütü PKK/YPG, Ekim 2017'de ABD desteğiyle ele geçirdiği Rakka'da, işgalindeki diğer bölgelerde kurduğu baskı ve terör düzenini uyguluyor. El koyduğu evleri sivillere teslim etmeyen PKK/YPG, kentte sivillere herhangi bir hizmet sağlamıyor. Siviller, yıkılan evlerini kendi imkanlarıyla onarmaya çalışıyor. (AA)

Suudi Arabistan terör örgütü PKK/YPG'ye 100 milyon dolar daha verdi