Almanya’dan 'hayır'lı anket algısı

16 Nisan'da yapılacak referandum sonuçlarını etkilemek isteyen Almanya, devlet televizyonuna bağlanan muhabir üzerinden manüpilasyona imza attı. Muhabir, anketlerde yüzde 57 hayır çıkacağını iddia etti.

Türk bakanlara karşı faşist uygulamaları devreye sokan fakat terör örgütü PKK'nın propaganda yapmasına izin veren Almanya, yeni bir skandala daha imza attı. Alman devlet televizyonu ARD, PKK sempatizanlarının düzenlediği yürüyüşü haberleştirdi. Haberde; Alman polisinin aldığı önlemler sayesinde 'barış' içinde bir yürüyüş gerçekleştirildiği ifade edildi.

Provakasyon yayını

Haberin devamında ise, kanalın İstanbul muhabiri ile bir bağlantı gerçekleştirilerek 16 Nisan referandumu konuşuldu. Mayer Rüth isimli muhabir; uzman bir kişiyle konuştuğunu, yapılan son anketlerde hayır diyenlerin oranının yüzde 57 olduğunu söyledi." dedi.

Erdoğan posterine müdahale

Türkiye’nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya’nın sınır dışı edilmesi üzerine büyük kriz yaşadığı Hollanda’nın Rotterdam kentinde polis bir binanın dış cephesinde asılmış büyük boyuttaki Cumhurbaşkanı Erdoğan posterlerini indirdi. Polis posterlerin Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb’in isteği üzerine ve “kamu düzeni için sorun yaratabileceği” bilgilerinin alınmasından sonra indirildiğini savundu.