Almanya'dan ‘çifte vatandaşlık' hazırlığı

Almanya çifte vatandaşlığa hazırlanıyor. Almanya Başbakanı Scholz, “Burada yaşayan ve çalışan bir kişi, seçme ve seçilme hakkına da sahip olmalı, tüm hak ve yükümlülükleriyle ülkemizin bir parçası olmalıdır” diye konuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinde vatandaşlık ve göç yasalarında reform yapma vaadini yineledi. Berlin'de düzenlenen "Göç ülkesi Almanya" konulu toplantıda konuşan Scholz,

9 milyon kişinin uzun yıllardır Almanya'da yaşıyor ve çalışıyor olmasına rağmen Alman vatandaşlığına sahip olmadığını vurguladı. Scholz, göçmenlerin Alman ekonomisine ve toplumuna önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

EN FAZLA TÜRKLER VAR

Scholz, "Örneğin sağlık sektöründe, Almanya'daki doktorların yaklaşık dörtte biri burada doğmamıştır, göçmen kökenlidir. Benzer şekilde hemşirelerin, hasta bakıcıların üçte biri göçmen kökenlidir" dedi. Scholz ayrıca, planlanan reformların göçmenlerin çifte vatandaşlığa veya çoklu vatandaşlığa sahip olmalarını sağlayacağının altını çizdi. Tasarı, ülkedeki en kalabalık yabancı nüfusu oluşturan Türkleri de yakından ilgilendiriyor.