Almanya'da protestocular yolu kapattı

Aktivistler Alman hükümetine harekete geçmesi için baskı yaparken Berlin'de yol kapatma protestoları 2. haftasında da devam ediyor

Aksam.com.tr

Alman çevreci protestocular Pazartesi günü Berlin'de yolları trafiğe kapatarak iklim değişikliğine karşı acil önlem alınmasını talep etti.

Last Generation aktivistleri yaptıkları açıklamada, hükümet üzerinde baskı oluşturmak için Berlin'de yol kapatma eylemlerine ikinci hafta da devam edeceklerini söyledi.

Hareketin sözcüsü Simon Lachner, "Dünya etrafımızda alevler içinde yanıyor, bu artık görmezden gelinemez" dedi.

Alman hükümetini karbon kirliliğini azaltma sözü vermesine rağmen fosil yakıt altyapısına daha fazla yatırım yaparak insanlığın geleceğini tehlikeye attığı için eleştirdi.

"Fosil yakıtlardan kurtulmamız gerekiyor ve bunun için de politikacıların bize masal anlatmayı bırakması gerekiyor" dedi.

Berlin polisi, eylemcileri Prenzlauer Berg bölgesinde yola yapışmadan önce durdurmayı başardıklarını, ancak en az beş yerde daha blokajların devam ettiğini söyledi.

Protestocular "Fosil yakıtlardan uzak, adalete doğru" yazılı pankartlar taşıdı ve enerji politikasında büyük bir değişikliğe gidilmesini ve 2030 yılına kadar fosil yakıtlardan tamamen çıkılmasını talep etti.

Geçtiğimiz aylarda Son Nesil, radikal protestoları ve aşırı eylemleriyle Almanya'da tartışmalara yol açmıştı. İklim aktivistleri ellerini müzelerdeki ünlü tablolara yapıştırdı ve medyanın dikkatini çekmek için otoyolları ve havaalanı pistlerini kapattı.