Almanya: Kontrolü kaybediyoruz

Almanya: Kontrolü tümden yitirebiliriz. Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, yeni Kovid vakalarının artmasının yeni varyantları doğurabileceğine dikkat çekerek uyardı: ‘Pandeminin en tehlikeli aşamasındayız.'

Aşılama sürecinin başlamasına rağmen bütün dünyada koronavirüs vaka ve ölüm sayıları hızla artıyor. Son dönemde salgından en çok etkilenen ülkelerden Almanya'da Başbakan Merkel'in sağkolu, "En tehlikeli aşamadayız. Kontrolü kaybedebiliriz" dedi. Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Prof. Dr. Helge Braun, aşılamaya paralel olarak artan vakaların devam etmesi halinde aşıya dayanıklı yeni varyantların ortaya çıkabileceği tehlikesine işaret etti.

Bild gazetesine verdiği demeçte Braun, öyle bir gelişme yaşanırsa yeni aşılara ihtiyaç olacağını ve aşılamaya da baştan başlamak gerektiğini savundu. Ülkede son 24 saatte kaydedilen yeni vaka sayısı 17 bin 176. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn da 10-14 günlük bir tam kapanmanın gerekli olduğunu savundu.

Almanya Federal Eğitim Bakanı, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Anja Karliczek, pandemi nedeniyle yapılamayan dersler yüzünden geri kalan çocuklar için 1 milyar euro ders yardımı sağlanacağını açıkladı. Almanya'da dijital altyapı eksikliği nedeniyle eğitim uzun süre yapılamadı.