Alman yetkilinden dikkat çeken açıklama... Turizm yakında başlayacak

Alman hükümeti ülkedeki Türklerin ve turizmcilerin tepkisi sonrası ağır adımlarla harekete geçti. Turizm sorumlusu Thomas Bareiss, Türkiye ile turizmin yakında başlayacağına emin olduğunu belirtti.

AA

Thomas Bareiss her ülkeye adil davranılması gerektiğinin altını çizerek, "Yakında Türkiye ile turizme başlayacağımızdan eminim." dedi.

Bareiss, Dışişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlarıyla Berlin'de yaptığı görüşmelerin faydalı olduğunu belirterek, tatil bölgelerindeki vaka sayısının az olmasını göz önüne aldıklarını, insanların sağlıklı bir şekilde tatile gidip gelme imkanı bulması durumunda iki ülke arasındaki turizmin başlatılması için yapılabileceklerini görüştüklerini açıkladı.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadelede çok şeyler yaptığını ifade eden Bareiss, "Durum iyi olursa ki geçen hafta iyiydi, nispeten hızlı şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz." dedi.

Bareiss, Türk yetkililerle temaslarını sürdürdüklerini dile getirerek, "Her hafta durum değerlendirmesi yapıyoruz. Güvenli seyahat yapılması için görüşmelerimiz sürüyor." ifadesini kullandı.