Alman polisten Türk sürücüye ırkçı hakaret

Almanya'nın Köln kentinde polis, trafik kontrolü için durdurduğu Türk sürücüye ırkçı sözler sarf etti. Hakkında soruşturma açılan polis açığa alındı.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Deniz Köse, Alman polisinin trafik kontrolü sırasında ırkçı sözlere maruz kaldı. Polis, Köse'ye "Seni yere yatırıp kafana ayağımla basmak isterim" dedi. Şikayet sonrası polis açığa alındı. Deniz Köse, kendisini durduran polisin ruhsatı kontrol ettiğini, ırkçı sözleri bu sırada söylediğini belirtti.

Polise tepki gösteren Köse, o anları cep telefonuyla kaydetti. Bölgeye çağrılan polis şefi görüntüyü izledi. Köln Emniyet Müdürlüğü Köse'nin şikayeti ardından polis memurunun açığa alındığını duyurdu.

PKK BAĞLANTILI DERNEĞE YASAK

Almanya PKK'yla ilişkili derneğin toplantısını yasakladı. Köln Emniyet Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi'nin (KCDK-E) Almanya'da yasaklı terör örgütü PKK ile bağı nedeniyle bir düğün salonunda yapmak istediği toplantıya izin verilmeyeceği bildirildi. Köln Polis Teşkilatı yetkilisi Michael Esser, yasaklı bir örgütün üst düzey yöneticilerinin bir araya geleceğini öğrendiklerini, bu tip örgütlerin temsilcileri için faaliyet yasağı olduğunu ve bu buluşmaya müsaade etmeyeceklerini söyledi.