Alman ordusu tel tel dökülüyor

Almanya Genelkurmay Başkanı'nın ‘savaşa hazırlanmalıyız' sözlerinin ardından Alman ordusu ile ilgili çarpıcı bir rapor hazırlandı. Ordunun personel eksikliği nedeniyle ‘yaşlandığı ve küçüldüğü' belirtildi.

Türkçe afişlerle asker arayan, Alman Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer'in "5 yıl içinde savaşa hazır olmalıyız" sözlerinin ardından Almanya ordusu ile ilgili Federal Meclis'e dikkat çeken bir rapor sunuldu. Meclis'in Alman ordusundan (Bundeswehr) sorumlu üyesi Eva Högl, 2023 yılı raporunda olumsuz bir tablo ortaya koydu. Alman ordusunun personel eksikliği nedeniyle "yaşlandığı ve küçüldüğü" vurgulandı.

KIŞLALAR VAHİM DURUMDA

Eva Högl, ordunun muazzam bir personel sorunu ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Materyal açısından ordunun henüz operasyonel olmadığını kaydeden Högl, kışlaların vahim halde olduğunu, cephane, tank, gemi, savunma sistemleri ve uçak eksikliğinin olduğunu açıkladı. Ukrayna'ya desteğin stoklarda gedikler açtığı belirtildi.

KADROLAR BOŞ KALDI

Alman ordusunda asker sayısı 181 bin 514. Bir önceki yıla oranla asker sayısı 1537 kişi azıldı. Raporda askerliğe başvurunun az olduğu ve kadroların boş kaldığı ve bunun sonucunda ordunun yaşlandığı ve küçüldüğü kaydedildi. 2031' e kadar 203 bin asker hedefine ulaşmanın zor olduğu belirtildi.