Alman medyasının 1 Mayıs ayrımcılığı

Bild gazetesi, Türkiye ve Almanya'da polisin 1 Mayıs eylemlerine müdahalesini aktarırken çifte standarda imza attı. Türk polisini ‘acımasız' gösterirken eylemcileri döven Alman polisine ‘ses çıkarmadı'.

Türkiye ve Almanya'daki 1 Mayıs yürüyüşlerini aktaran Bild gazetesi, sosyal medyadan iki ülke polisinin uygulamalarını aktarırken dikkat çekici bir ayrımcılığa imza attı. Türkiye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tam kapanma dönemine denk geldi. Polis ekipleri, Taksim'de özel güvenlik önlemleri aldı. Yasaklara rağmen Taksim'e çıkmaya çalışanlara ise müdahale edildi. Ancak Bild, Türk polisi hakkında "Yetkililer, aşırı gaddarlığa girişti", "Dayaklar! Boğaza bastırmalar!" şeklinde ifadeler kullandı.

Türkiye'de polisin izinsiz gösterilere müdahalesini çarpıtan Bild, Alman polisinin TOMA şiddetini ise gizledi.

TOMA'LAR SU SIKTI

Almanya'daki 1 Mayıs kutlamalarını da aktaran Bild'in Alman polisi hakkındaki üslubu ise dikkat çekti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, eli coplu polisler, göstericileri acımasızca dövdü. TOMA'lar suyla müdahale ederken, göstericiler yaka paça gözaltına alındı. Haberde ise Berlin, Köln, Hamburg gibi şehirlerde düzenlenen yürüyüşlerde çıkan olaylara Alman polisinin sert müdahale bilgisi sadece "Polis 11 isyancıyı gözaltına aldı" şeklinde aktarıldı.