Alman baklası ağızdan çıktı

Berlin yönetimi, azılı PKK'lıyla aynı otelde kalan, sık sık Kandil'e çıkan sözde gazeteci Yücel’le görüşmek için Ankara’ya “sözünüzde durun” mesajı verdi. 

Almanya, Welt' gazetesinin Türkiye muhabirliğini yapan ve 14 Şubat’ta terör propagandası yapan Deniz Yücel ile görüşmek için her yolu deniyor. Alman medyası, Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına rağmen Alman diplomatların üç haftadır tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ile görüşmesine izin verilmediği iddiasında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Maalesef ve tamamen anlaşılmaz bir şekilde kendisiyle görüşmek mümkün olmadı. Başbakan Yıldırım'dan Başbakan Merkel'e verdiği sözün yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi. 

CASUSLUĞUN RESMİ

Başbakan Binali Yıldırım telefonla görüştüğü Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Konsolosluk görevlilerinin Yücel ile ilgilenebileceğini söylediği iddiasında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de  "Türk Başbakanının sözüne artık güvenemeyecekmiyiz. Bu bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Söz yerine getirilmeli" dedi.

 Çifte vatandaşlık şantajı

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan kriz, Almanya'da yaşayan çifte vatandaş konumundaki Türkleri zora sokacak.Son günlerde dillendirilmeye başlanan çifte vatandaşlığın kaldırılması fikri, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) seçim programına giriyor. CDUçifte vatandaşlığın revize edilmesi çalışması başlattı. Almanyalı Türklerin doğuştan çifte vatandaşlık hakkı elde eden çocuklarının bu hakkı korunacak.

TÜRKİYE’DE 32 ALMAN TUTUKLU 

Türkiye'de kısa süreliğine tutuklanıp sınır dışı edilen Almanya vatandaşlarının sayısı 32 olarak belirtilirken, Berlin yönetiminin Deniz Yücel’in serbest bırakılarak Almanya’ya gönderilmesindeki ısrarın nedeni ise akıllarda soru işareti bırakıyor.