Allah cesaret verdi üstüne atladım... Suriyeli Ahmed Avustralya'nın kahramanı oldu

Bondi Plajı'nda katliam yapan saldırganlardan birini etkisiz hale getiren Suriyeli El-Ahmed, Avustralya'da kahraman ilan edildi. El-Ahmed o anları şöyle anlattı: “Allah cesaret verdi, kendimi bir anda ona saldırırken buldum.”

AKŞAM GAZETESİ

Avustralya'da dünyaca ünlü Bondi Plajı'ndaki Hanukah Partisi'ne ateş açarak 15 kişiyi öldüren saldırganlardan birine müdahale edip silahını alan Suriyeli manav Ahmed El-Ahmed (43) ülkede kahraman ilan edildi. Diğer saldırgan tarafından vurularak ağır yaralanan Ahmed, kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kazandı; sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

El-Ahmed'in silahını aldığı Naveed Akram yaralı yakalandı.

TAMAMEN İNSANİ BİR REFLEKS

Saldırı sırasında Bondi'de bir arkadaşıyla kahve içerken silah seslerini duyduğu öğrenilen Ahmed El-Ahmed'in kuzeni Mustafa Esad, olay anında yaşananları El-Arabia TV'ye anlattı. Esad, "Gördüğü tek şey silahlı bir kişinin sivillere ateş açmasıydı. İnsanların vurulduğunu ve öldürüldüğünü görünce kayıtsız kalamadı. Hayat ve ölüm Allah'ın takdiridir. Yaptığı şey tamamen insani bir refleksti" dedi. Esad, Ahmed'in o an korkup korkmadığına dair soruyu ise şöyle yanıtladı: "Ahmed, bana ilk anda ölümü hiç düşünmediğini söyledi. 'Kurşunlar başımın üzerinden geçerken Allah bana cesaret verdi, kendimi bir anda ona saldırırken buldum' dedi."

İNANÇ AYRIMI YAPMADI

Baba Mohamed Fateh El-Ahmed de oğlunun hiçbir ayrım gözetmeden hareket ettiğini söyledi: "O an insanların kim olduğuna, inancına, milliyetine bakmadı. Sokakta can veren insanları gördü ve harekete geçti."

MERMİLER HÂLÂ VÜCUDUNDA

Diğer saldırgan tarafından sol omzundan ve sol elinden vurulan Ahmed El- Ahmed, ameliyata alındı; ancak mermilerin vücudundan çıkarılamadığı öğrenildi. Tedavisi süren Ahmed'i birden fazla ameliyat olacağı bildirildi.

RUHSATLI 6 SİLAHLA KATLETTİLER

Saldırganların Sajid Akram (50) ile oğlu Naveed Akram (24) olduğunu açıklandı. Baba çatışmada öldürülürken, yaralı yakalanan oğlu tedaviye alındı; durumunun kritik olduğu bildirildi. Sajid Akram'ın ruhsatlı 6 silahının olduğu; olay yerinde de 6 silahın ele geçirildiği öğrenildi.

SOYKIRIMCI HAHAM DA ÖLDÜ

Hayatını kaybeden 15 kişinin yaşlarının 10 ila 87 arasında değiştiği açıklandı. Ölen arasında siyonist 'Chabad' grubu liderlerinden Haham Eli Schlanger'in de olduğu ortaya çıktı. Schlanger, Gazze'de soykırım yapan İsrail güçlerini sık sık ziyaret edip görüntüler paylaşıyordu.

BÜYÜK CESARET ÖRNEĞİ

Sidney'in bağlı olduğu Yeni Güney Galler eyaletinin Başbakanı Chris Minns, Ahmed El-Ahmed'i hastanede ziyaret etti. Ahmed'in büyük bir cesaret örneği sergilediğini belirten Minns, "Gerçek bir kahraman. Sayısız hayat kurtardı" dedi.