Alçaklardan yalan fırsatına devam

Yunanistan’a kaçan 8 darbecinin Atina'yı zorladığını iddia eden Financial Times, hakim karşısına çıkacak darbeci askerlerden biriyle yaptığı röportajda,“Haberimiz yoktu komutanı aradık açmadı” ifadelerine yer verdi. 

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi gününde Yunanistan’ın Dedeağaç kentine izinsiz şekilde iniş yapan helikopterdeki 8 askerin iadesine ilişkin düğüm bu hafta Arios Pagos’tan (Yunanistan Yüksek Mahkemesi) çıkacak kararla çözülecek. Kararın açıklanmasına sayılı günler kala darbecilik suçlamasıyla Yunanistan’dan iadesi talep edilen askerlerden biri ailesinin güvenliği nedeniyle isminin gizli tutulması koşuluyla Financial Times’a konuştu.

KOMUTANA ULAŞAMADIK 

Darbeci asker yaptığı açıklamada, bir süre sonra tekrar toplandık ve geceyi yakınlardaki bir askeri üste geçirdik. Birlik komutanımızı aradık ama telefonunu bir türlü açmıyordu. Polis üsse girip askerler üzerine ateş açmaya başladığında, havalandık. Sadece sınırı geçecek kadar yakıtımız vardı ve Yunanistan’ın güvende olabileceğimiz en demokratik Avrupa ülkesi olduğunu biliyorduk.”

İLK KEZ GÖRÜLDÜLER

Darbe girişimin ardından Yunanistan’a kaçan 8 darbeci asker Atina Yüksek Mahkemesi’ne çıkarıldıkları anda yüzlerinin ilk kez açık olduğu dikkat çekti. Kelepçeli halde çıkarılan darbeci askerlerin bakımlı halleri ise dikkat çekti. 

Darbeciler için hâlâ kanıt istiyor

Darbe girişimi öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli sekiz askerin avukatlığını üstlenen Atina 

Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden avukat Hristos Milonopulos’a göre de Türkiye’nin askerlerin iadesi için sunduğu kanıtlar yetersiz. Financial Times’a yaptığı açıklamada, söz konusu kanıtların sadece 15 Temmuz gecesine ait helikopter hareketleri bazı telefon konuşmaları olduğunu kaydeden Milonopulos, “Bu askerlerin Türkiye’de adil şekilde yargılanmayacağını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.