Alçak saldırıya AB'den 48 saat sonra kınama

Avrupa Birliği, terör örgütü PKK/YPG'nin Afrin'de bir hastaneye düzenlediği ve 14 sivilin öldüğü saldırı için 48 saat sonra kınama mesajı yayınladı.

Avrupa Birliği'nden (AB), 12 Haziran'da terör örgütü PKK/YPG'nin Afrin'de düzenlediği saldırıya kınama geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "AB, 12 Haziran'da Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de Şifa Hastanesi'ne düzenlenen, aralarında sağlık personeli ve hastaların da bulunduğu çok sayıda sivili öldüren saldırıyı kınıyor."

İNSANİ HUKUKUN İHLALİ

Saldırının uluslararası insani hukukun açık bir ihlali olduğu belirtilen açıklamada, kurbanların ailelerine başsağlığı dilendi. Açıklamada saldırının failine ise değinilmedi. Terör örgütü PKK/YPG'nin sivillerin tedavi gördüğü hastaneye Tel Rıfat'tan düzenlediği saldırıda aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 sivil hayatını kaybetmiş, 32 sivil yaralanmıştı.

'YPG/PKK SURİYE'DEN ASKERİ MÜDAHALE İLE ÇIKARILSIN'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Başkanı Nasır Hariri, terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin'de hastane saldırısına tepki gösterdi. Hariri, "Türkiye'den, Başkan Erdoğan'dan ve Suriye'yi önemseyen tüm özgür dünyadan, halkın ve ulusal ordunun yanında yer alarak Münbiç ve Tel Rıfat kentleri ile Suriye'nin geri kalan bölgelerinden YPG/ PKK'lı terörislerin dışarı çıkarılması için uluslararası askeri müdahale talep ediyoruz. Terör örgütüne destek veren ülkelerden özellikle ABD'den örgüte askeri ve siyasi desteği durdurmalarını, sivillere karşı ihlallerde kullanılan ağır silahlarını geri çekmelerini istiyoruz" dedi.