'Alçak saldırılar korkutamıyor'

Sınırdaki Tovuz İli'ne bağlı köylerde yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenistan ordusunun ağır silahlı saldırıları ve top atışlarıyla zarar gören evlerini terk etmiyor. Hayat aynı şekilde sürüyor.

12 Temmuz’da Azerbaycan’a sınırdaki stratejik yükseklikleri ele geçirmek için saldırı düzenleyen Ermeniler, sadece askerleri değil sivilleri de hedef aldı. Tovuz ilinin sınırdaki köylerine yüksek kalibreli top ve havan atışlarının desteğiyle gerçekleştirilen saldırılarda, bölgede çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi. Bölgedeki siviller, ağır ateş altında bulunmalarına ve yaşanan can kayıplarına rağmen topraklarını terk etmiyor ve yaşamlarını sürdürüyor. Bunlardan biri de sınırın en uç noktasındaki Ağdam köyünde yaşayan Azizovlar ailesi.

AMCA AZİZOV ÖLDÜ

Azizovlar ailesi, 14 Temmuz’da köyün hedef alındığı top atışlarında amcaları Aziz Azizov’u kaybetti. Aile, amcalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşasa da köyü terk etmediği için ondan gururla bahsediyor. Anne Turane Aliyeva, Ermenilerden asla korkmadıklarını söyleyerek, “Hiçbir yere gitmiyoruz, burada doğdum, burada da öleceğim” dedi.