Akdeniz'de fırtına: Libya'da 25 kişinin ölümüne yol açtı

Kaynaklar, büyük bir Akdeniz fırtınasının Pazar ve Pazartesi günleri Libya'nın doğusunu kasıp kavurduğunu, en az 25 kişinin öldüğünü, evlerin ve yolların hasar gördüğünü söyledi.

Aksam.com.tr

LNA sözcüsü Ahmad Mesmari, Libya Ulusal Ordusu'nun yedi üyesinin kayıp olduğunu söyledi.

Aksam.com.tr'nin CGTN'den çevirdiği habere göre, sosyal medyada yer alan görüntülerde, Daniel Fırtınası Bingazi, Sousse, Al Bayda, Al-Marj ve Derna şehirlerini vururken şiddetli sellerde yardım almaya çalışırken araçlarının çatılarında mahsur kalan insanlar görüldü.

"Uyuyorduk ve uyandığımızda suyun evi kuşattığını gördük. İçerideyiz ve dışarı çıkmaya çalışıyoruz," diyen Derna sakini Ahmed Mohamed Pazartesi günü Reuters'a telefonla konuştu.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten görgü tanıkları, yetkililerin olağanüstü hal ilan ederek okulları ve mağazaları kapattığını ve sokağa çıkma yasağı getirdiğini söyledi.

İki petrol mühendisinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Libya'daki dört büyük petrol limanı, Ras Lanuf, Zueitina, Brega ve Es Sidra, Cumartesi akşamından itibaren üç gün süreyle kapatıldı.

Trablus'taki geçici hükümetin başbakanı Abdulhamid Dbeiba Pazar günü yaptığı açıklamada, tüm devlet kurumlarını doğu şehirlerindeki hasar ve sellerle "derhal ilgilenmeye" yönlendirdiğini söyledi.

Libya'daki Birleşmiş Milletler, fırtınayı yakından takip ettiğini ve "yerel ve ulusal düzeydeki müdahale çabalarını desteklemek için acil yardım yardımı sağlayacağını" söyledi.