Afganistan'dan resmi çekilme başladı... El Kaide'den intikam yemini

ABD ve NATO askerlerinin 11 Eylül'de tamamen bitecek Afganistan'dan çekilme süreci dün resmi olarak başladı. El Kaide ise “Usame bin Ladin'in intikamı mutlaka alınacak” şeklinde mesaj yayımladı.

Afganistan'da konuşlu ABD ve NATO silahlı kuvvetleri, bugün itibarıyla resmen çekilmeye başladı. Halen ülkede bulunan, sayıları 2 bin 500 ila 3 bin arasında olduğu tahmin edilen ABD askerleri ile yaklaşık 7 bin NATO askeri personeli 11 Eylül'e kadar çekilmeyi tamamlayacak. ABD'nin verdiği tarihi karar ve çekilme sürecinin başlamasıyla birlikte yıllarca yok etmek için savaş verdiği El Kaide de dün bir mesaj yayımladı. El Kaide'nin eski lideri olan ve 11 Eylül saldırılarının sorumlusu olarak gösterilen Usame Bin Ladin'in 2011'de ABD askerlerince öldürülmesinin intikamının alınacağını belirten terör örgütü, "Çekilmeniz bir şeyi değiştirmez, ABD'ye karşı her cephede savaş' ifadelerini kullandı.

2 TRİLYON DOLAR HARCANDI

ABD'nin Brown Üniversitesinin yürüttüğü "Savaşın Maliyetleri" projesi kapsamındaki tahminlere göre, 20 yıl süren savaş için 2 trilyon dolardan fazla para harcandı. ABD'den 2 bin 442 askerin öldüğü, 20 bin 666'sının yaralandığı savaşta, 1144 NATO personeli de