Adı hayat kurtarma gemisinde yaşayacak 

Akdeniz’de sığınmacıları kurtarma görevini sürdüren “Professor Albrecht Penck” isimli gemiye, mülteci dramının simgesi Aylan Kurdi’nin adı verildi. 

Alman yardım kuruluşu Sea-Eye, Akdeniz’de kurtarma faaliyetlerini sürdüren Professor Albrecht Penck gemisinin ismini ‘Alan Kurdi’ olarak değiştirdi. İspanya’nın Palma de Mallorca limanında yapılan isim verme töreninde bulunan Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi “Bu gemiye benim oğlumun adını verdiği için kuruluşa müteşekkirim. Böylece oğlumun adı iyi bir amaçla birlikte anılacak ve minik ruhu huzur bulacak” diyen baba aynı zamanda kendisi gibi çocuklarını bu şekilde kaybeden binlerce aile olduğunun da altını çizdi. 

Bu dram artık bitsin 

Regensburg merkezli yardım kuruluşunun sözcüsü Gorden Isler de “Alan Kurdi ismiyle asıl dikkate alınması gereken konunun ne olduğunu ve ne olması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Söz konusu olan Akdeniz’de her gün boğularak hayatını kaybeden insanlar ve onların ilelebet süren acılarıdır” diye konuştu.

Babası gözyaşlarına boğuldu

2015 yılının eylül ayında kaçak yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli bir ailenin çocuğu olan üç yaşındaki Alan Kurdi, Bodrum açıklarında boğulmuş ve cesedi kıyıya vurmuştu.