ABD'ye girmeye çalışan mülteciler tecavüze uğradı

Carolina'yı kaçıranlar Mayıs ayı sonlarında Meksika sınırındaki Reynosa kentindeki zula evden çıkarmak için şafak vakti geldiklerinde, onu Venezuela'daki ailesini tekrar arayıp 2.000 dolar fidye ödemeleri için yalvarmaya zorlayacaklarını düşünmüş.

Aksam.com.tr

Aksam.com.tr'nin VOA'dan çevirdiği habere göre, fidye yerine adamlardan birinin onu dışarıda park halinde duran kırık dökük bir otobüse ittiğini ve tecavüz ettiğini söyledi. Carolina, "Bu bir insanın başına gelebilecek en üzücü, en korkunç şey" dedi.

Kaçırılma olayından sonra Carolina'ya yardım eden ve güvenlik endişeleri nedeniyle adının açıklanmaması koşuluyla Reuters'a konuşan bir göçmen savunucusu, Carolina'nın anlattıklarının tüm ayrıntılarını doğruladı.

Meksika hükümeti ve insani yardım gruplarının verilerinin yanı sıra cinsel saldırıdan kurtulan sekiz kişi ve bir düzineden fazla yerel yardım görevlisiyle yapılan görüşmelere göre saldırı, ABD'ye girmek isteyen göçmenler için önemli geçiş güzergâhları olan Reynosa ve Matamoros sınır kentlerinde göçmenlere yönelik cinsel şiddetin arttığı bir dönemde meydana geldi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) sözcüsü Luis Miranda, rapor edilen tecavüz vakalarındaki artışla ilgili sorulara verdiği yanıtta, "Kaçakçıların göçmenleri istismar etme, gasp etme ve kar amacıyla şiddet uygulama gibi insanlık dışı yöntemleri suçtur ve ahlaki açıdan kınanmalıdır" dedi.

Reuters tarafından bilgi edinme özgürlüğü talepleri yoluyla elde edilen 2014-2023 yılları arasındaki eyalet verilerine göre, Amerikalılar hariç yabancı uyruklulara tecavüzle ilgili cezai soruşturmalar bu yıl iki şehirde kayıtlara geçen en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, iki şehrin bulunduğu Tamaulipas'ı ABD-Meksika sınırındaki en tehlikeli eyalet olarak değerlendiriyor.