ABD'ye ‘ambargo' tepkisi! Sözde yaptırım Netanyahu'yu çıldırttı

ABD'nin İsrail ordusunun işkence taburu Netzah Yehuda'ya yönelik aldığı, “ortak eğitim yapmayacağız, silah yardımından faydalanamayacak” şeklindeki yalandan yaptırım kararı bile Netanyahu'yu çılgına çevirmeye yetti!

ABD'nin, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusuna bağlı Netzah Yehuda Taburu'na yaptırım uygulayacağı yönündeki haberler İsrailli yetkililerde şok etkisi yaptı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin İsrail ordusundaki bir birliğe yönelik askeri yardımı keseceği haberlerinin ardından, ülkesine yönelik tüm ambargoları reddedeceğini söyledi ve "Birisi İsrail ordusunda bir birime yaptırım uygulayabileceğini düşünüyorsa buna karşı tüm gücümle savaşacağım" dedi.

'ABSÜRTLÜĞÜN DANİSKASI'

Netanyahu, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayınladığı görüntülü mesajında, "Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri kurtarma misyonundan bir an bile vazgeçmediğini" söyledi. Hamas'ın esirleri serbest bırakmak için şartlarını ağırlaştırdığını söyleyen Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas'ın üzerindeki diplomatik ve askeri baskıyı artıracaklarını söyledi. Netanyahu, "Askerlerimiz terörist canavarlarla savaşırken, bir IDF birimine yaptırım uygulama niyeti absürtlüğün daniskası ve ahlaki açıdan en düşük noktadır. Liderliğimi yaptığım hükümet bu hamlelere karşı her türlü yola başvuracaktır" tepkisinde bulundu.