ABD'nin Dışişleri Bakanı Blinken: Bize yazıklar olsun

YPG destekçisi ABD'den çıkış! ‘Savaşı bitiremezsek yazıklar olsun' Suriyelileri zorla yerinden eden ve çocukları silahlandıran YPG'ye destek veren ABD'nin Dışişleri Bakanı Blinken, “Suriyelilere yardım edemezsek bize yazıklar olsun” diye açıklama yaptı!

Terör örgütü PKK / YPG'ye destek veren ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye'de göçmenler konulu BMGK toplantısında, "Farklılıklarımıza rağmen bu insanlara yardım etmek için bir yol bulmalıyız, bu sorumluluğu yerine getirmezsek bize yazıklar olsun" dedi. Blinken, her 3 Suriyeliden 2'sinin insani yardıma muhtaç olduğuna dikkati çekti. BM mekanizması yenilenmezse yeni kitlesel göç olabileceğini belirten Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ise "Suriye'deki krizin neden olduğu tüm güvenlik sorunu ve insani sonuçlarla Türkiye karşı karşıya" dedi.

RUSYA: ABD HER GÜN MAL KAÇIRIYOR

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Suriye halkı ekmek gibi temel ürünlerin eksikliğiyle mücadele ederken ABD'nin Suriye'den Irak'a her gün konvoylarla tahıl ve petrol kaçırdığını söyledi. Verşinin İdlib'e gönderilen insani yardımların militanların eline geçtiğini vurguladı. ABD desteğiyle terör örgütü YPG'nin kamyonlar dolusu buğdayı kaçırdığı ortaya çıkmıştı.